Vrijwel iedereen sport of heeft dit gedaan. Er zijn zoveel sporten, dat de kans groot is dat er iets tussen zit dat jij ook echt leuk vindt. Dit doen we niet alleen om gezond en fit te worden en zijn, maar ook om er zo goed mogelijk uit te zien. Een strak lichaam is wat we bijna allemaal willen, en sport helpt je daarbij zeker een handje. Natuurlijk is op je voeding letten het meest belangrijk. Sport kan ook ontzettend zwaar zijn. Denk daarbij vooral aan sporten op hoog niveau. Voetballers moeten iedere week weer fit zijn. Als zij even geen zin hebben, hebben ze daarin geen keus. Het is hun werk om er altijd maar weer te staan en vele keren per week te gaan trainen, en dat kan best lastig zijn. Als jij zelf niet aan topsport doet en eens geen zin hebt, is dat geen probleem. Een keertje overslaan moet kunnen. Maar hoe doe je dat dan als je topsporter bent? Hoe zet je jezelf ertoe om altijd maar weer te gaan en niet te stoppen?

Mindfulness
Wellicht heb je ooit gehoord van Mindfulness. Dit is een manier om je helemaal bewust te worden van het hier en nu. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar als je de uitleg leest, snap je waarom er gebruik van gemaakt wordt. We leven in een wereld waarin we het vaak ontzettend druk hebben. Je doet veel op de automatische piloot. Je praat met mensen, maar luistert niet echt. Je sport, maar bent er niet echt bij met je hoofd. Je poetst je tanden maar denkt er niet bij na om iedere tand echt bewust te poetsen. Ga zo maar door, er is voor iedere bezigheid wel iets te bedenken. Het leven op de automatische piloot is een stuk minder leuk dan wanneer je je bewust bent van wat je doet. Probeer er van te genieten. Topsporters gebruiken ook mindfulness. Je hebt daarbij een sport mindfulness training. Je bent je bewust van waar je precies mee bezig bent. Je trapt niet zomaar de bal, je kijkt waar je deze heen trapt en doet dit met gevoel door te letten op hoe hard je eigenlijk trapt. Je weet wat je doet en kan daarmee een stuk beter presteren én bent daarbij ook nog eens een stuk rustiger. Dit kan worden gebruikt door een sportpsyscholoog. Misschien heb je daar ooit van gehoord. Topsporters staan soms onder extreme druk en deze druk moet weg. Een sportpsycholoog helpt ze daar dan bij. Dit is niet zweverig of vreemd, maar juist ontzettend goed. Het helpt ze beter te presteren en minder stress te hebben.

Coaching
Verder kun je ook denken aan waar je motivatie ligt? Merk je na verloop van tijd dat je hoofd er minder naar staat en je een dagje ertussenuit knijpt? De beste oplossing is een personal trainer. Een goede personal trainer kijkt naar je behoeften en is een ware steun tijdens zware trainingen. Waar de meesten op zouden geven, kun je doorzetten dankzij coaching.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *