Waarbij denk je allemaal als je denkt aan sport? En welke sporten zijn eigenlijk het meest populair? Je kunt denken aan voetballen, paardrijden, hockey, wielrennen, volleyballen en nog veel meer. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in de sport. Zelfs als je beperkt bent en in een rolstoel zit kun je meedoen aan sport: hoe geweldig is dat! Bovendien ontstaan er steeds meer verschillende sporten. Je hebt bijvoorbeeld gewoon voetbal, maar ook football zoals in Amerika of bijvoorbeeld loopvoetbal, waarbij het niet toegestaan is om te rennen. Een perfecte sport voor ouderen die niet goed in staat zijn echt te rennen maar wel actief bezig willen zijn. Wat is eigenlijk de definitie voor sport? Moet sport voldoen aan bepaalde eisen om het een sport te mogen noemen? De meeste mensen denken dat sport alleen te maken heeft met beweging, maar het is meer dan dat. Zo is dammen of schaken ook een sport, terwijl daarbij amper beweging vereist is. Dat noemen we daarom een denksport. Je kunt sport omschrijven als een fysieke krachtmeting, zoals je dus doet bij voetbal of paardrijden. Dammen of schaken is een denksport en kan zowel in wedstrijden als recreatief gespeeld worden, net als vrijwel iedere andere sport. Je kunt alles over sport lezen op Wikipedia:

Sportnieuws
De definitie van sport is nu dus duidelijk. Het sportnieuws is te volgen op vele kanalen, maar het valt op dat er altijd wel iets mist. Het ene kanaal maakt namelijk geen gebruik van andere sporten en richt zich maar op een sport. Het andere kanaal heeft geen inhoudelijk nieuws. Wil jij wel op de hoogte blijven van het nieuws rondom sport en wil je daar goede blogs over lezen en wat over leren? Dan zit je goed bij Dewestbrabantsepijl.nl! Hier worden de blogs geschreven door oud-wielrenner Ad van den Oetenlaar. Hij is niet alleen gericht op wielrennen, maar is een echte sportliefhebber die zich daar dan ook maar al te graag in verdiept. Jij wordt op de hoogte gehouden van al het sportnieuws en leert daarbij ook nog eens wat bij dankzij onze blogs.

Sport voetbal
Als er een sport groot is, dan is het voetbal wel. Over de hele wereld wordt voetbal gekeken. Bepaalde internationale clubs zijn niet meer weg te denken en hebben vele fans. Denk aan FC Barcelona of Real Madrid. Wanneer zij tegen elkaar spelen kijken er miljoenen mensen uit zowel binnen- als buitenland, en dat is niet voor niets. De spanning loopt hoog op en het zijn de beste spelers ter wereld die in deze teams spelen. Voetbal is zenuwslopend en dat maakt het altijd weer boeiend. Bijna geen enkele wedstrijd is saai te noemen. Ook het Nederlandse voetbal is reuze interessant. Onlangs werd Feyenoord sinds vele jaren weer kampioen en dat werd goed gevierd. Er is altijd sprake van de competitieve sportmentaliteit. Winnen is belangrijk, verliezen betekent harder werken in deze sportwereld. Al met al is er altijd wel iets te vertellen over sport, en dan is voetbal vaak favoriet. Op ons blog lees je daarover nog veel meer en laten wij je weten wat de nieuwtjes en de feitjes zijn rondom sport. De ene keer is dat wielrennen, de andere keer voetbal. Neem dus zeker eens een kijkje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *