Wielrennen is een hele populaire sport op de televisie, jaarlijks kijken er miljoenen mensen naar bekende wielerrondes, zoals de Vuelta, Giro de Italia en de Tour de France. Vooral de laatste is heel populair, alle topteams van over de wereld doen hieraan mee. De grootste namen binnen het wielrennen doen mee aan de Tour de France. Deze wordt elk jaar gereden door heel Frankrijk. De etappes zijn of een normale rit of een tijdrit. Bij een tijdrit gaat het erom dat je de afstand die je moet rijden zo snel mogelijk rijdt. De etappes verschillen ook erg in de hoogte en in de lengte van de rit. Als er in een tocht heel veel geklommen moet worden is de rit aanzienlijk korter dan wanneer ze bijna niet hoeven te klimmen.

Wielrennen in Nederland

Naast dat wielrennen razend populair is op de televisie, is het ook populair als sport en als hobby in Nederland. Mensen stappen vaak na het werk nog even op de wielrenfiets om even een aantal kilometers te maken. Dat is het mooie aan wielrennen, je kan in een tijd van een uur zo een kilometer of 25 afleggen, je stapt thuis op de fiets en je bent onderweg. Zowel mannen, vrouwen en zelfs kinderen doen aan wielrennen. Er worden regelmatig tochten georganiseerd waar je je voor kan inschrijven en dan kan je meefietsen. Je ziet ook vaak mensen met de wielrenfiets naar het werk fietsen. Dit is heel handig, omdat ze dan fit blijven en ze veel kosten besparen. Stel je voor dat je werk 20 á 25 kilometer van je huis af is dan kan je deze afstand prima fietsen met een wielrenfiets, omdat je gemiddeld rond de 30 kilometer per uur fietst. Als je deze afstand met een normale fiets wil afleggen is dit al een stuk lastiger. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over een goed paar fietsoverschoenen.

Wielrenkleding voor wielrenners

Als je gaat wielrennen is het verstandig om het een en ander aan te schaffen. Natuurlijk heb je een wielrenfiets nodig, dat spreekt voor zich. Maar wat ook heel belangrijk is op een wielrenfiets is een helm, omdat je toch al snel snelheden van 30 kilometer per uur haalt, als je valt heb je je hoofd in ieder geval beschermd. Als je harder wil fietsen op je wielrenfiets doe je er verstandig aan om speciale wielerkleding aan te schaffen. Als je wielerkleding draagt heb je veel minder last van de wind, omdat je veel gestroomlijnder bent. Deze wielerkleding is van licht materiaal en vormt zich naar je lichaam, zodat het optimaal zit en je er geen last van hebt. Op zoek naar wielerkleding, dan kan je terecht bij wieleroutfits.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *