sporten

Sporten is natuurlijk één van de gezondste dingen om te doen en één van de beste manieren om veroudering tegen te gaan. Mensen die met regelmaat sporten leven gemiddeld langer dan mensen die dit niet doen, en mensen die sporten hebben een betere weerstand.

Gewrichtspijn

Het probleem bij ouderen is dat zij vaak ook met regelmaat willen blijven sporten, om hun verouderingsproces tegen te gaan, maar dat dat ze niet lukt vanwege slijtage in de gewrichten. Actieve beweging doet daardoor pijn, en de spieren die met deze gewrichten gebruikt worden, worden ook niet goed meer gebruikt.

Zeker ouderen hebben last van deze gewrichtspijn, omdat het kraakbeen in hun gewrichten met de tijd het meeste slijt. Sommige mensen hebben nauwelijks kraakbeen meer over in bepaalde gewrichten, wat maakt dat bij het bewegen de botten tegen elkaar kunnen komen. Dit resulteert in ernstige pijn. Gewrichtsslijtage in dit stadium wordt artrose genoemd. Ook mensen van middelbare leeftijd kunnen last hebben van gewrichtspijn of artrose. Soms ligt het gewoon aan je bouw, dat je gewrichten makkelijk slijten. Soms komt het ook doordat mensen in hun dagelijks leven veel druk op bepaalde gewrichten uitoefenen.

Hoe kom je ervan af?

Om fit en gezond te blijven, maar ook gewoon om ontspannen door het leven te gaan, wil je natuurlijk lekker kunnen bewegen zonder pijn. Daarom is het wijs om als je last hebt  van gewrichtspijn – ofwel in een heel beginnend stadium, ofwel een laat stadium – te kijken naar mogelijke oplossingen. Supplementen die helpen bij het herstel of de groei van kraakbeen zijn een hele waardevolle optie, met name omdat dit natuurlijk een vrij makkelijke manier is om je gewrichten te helpen. Er zijn verschillende supplementen die je gewrichten helpen te herstellen, onder andere de bouwstof chondroïtine. Deze stof is een bouwstof voor kraakbeen en voor ‘smeermiddel’ voor in het gewricht. Het wordt goed opgenomen door je maag en darmkanaal, en kan je gewrichten goed bereiken. Daarom zijn veel mensen er positief over. Deze en andere supplementen zijn gemakkelijk bij apotheken of bij webwinkels te verkrijgen. Chrondroïtine is in verschillende vormen en verschillende puurheid te verkrijgen, dus houd rekening met de kwaliteit van het product dat je koopt. Goede kwaliteit chondroïtine is hier te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *