Zo lang duurt het niet meer: het wereldkampioenschap voetbal van 2018. Op 14 juni beginnen de wereldkampioenschappen in Rusland. Vanaf dan kun je een maand lang genieten van de mooiste wedstrijden op wereldniveau. Op 15 juli zal de finale gespeeld worden. Wie zijn de kanshebbers voor het winnen van deze finale? Lees er meer over in dit artikel!

Duitsland

De gemiddelde Duitsland fanshop had het druk na de laatste wereldkampioenschappen; Duitsland is de regerend wereldkampioen en maakt ook dit jaar weer grote kans om de wereldtitel te pakken. Joachim Löw is de bondscoach van dit elftal en dat al sinds 2006. Vorige coaches waren vaak resultaatgericht en vonden mooi voetbal niet nodig. Bij Löw is dat wel anders. Het elftal laat onder zijn leiding een manier van voetballen zien die resultaatgericht én mooi is.

België

Onze zuiderburen zitten in een heerlijke flow en beschikken over een zeer getalenteerde generatie voetballers op dit moment. België wordt dit jaar gezien als de outsider die een goede kans maakt op het wereldkampioenschap. Met spelers als de Bruyne, Hazard en Lukaku zetten zij een meer dan gedegen team neer.

Spanje

Het land waar het sterrenteam van Barcelona zijn wedstrijden speelt. Spanje won het EK van 2008, het WK van 2010 en het WK van 2012. In die tijd kon je dan ook zeker stellen dat Spanje over het beste team ter wereld beschikte. Daarna gingen zij een mindere tijd tegemoet. Maar de boog kan dan ook niet altijd gespannen staan; daarnaast moet je dit team niet met vroeger vergelijken. Momenteel is Spanje weer hard op weg om een van de beste teams ter wereld te vormen. Ook dit jaar dus weer een grote kanshebber.

Brazilië

Dit land geldt als het succesvolste WK-land allertijden. Dit dankzij maar liefst vijf gewonnen wereldtitels! Tegenwoordig is het elftal niet meer wat het in zijn meest succesvolle periode geweest is. In 2012 stond het elftal zelfs op de 18e plek op de wereldranglijst. Daarna begon Brazilië echter weer aan de weg omhoog. Daardoor is het elftal dit jaar een van de outsiders die kans maakt op de wereldtitel.

Uiteraard bevat een toernooi altijd verrassingen. Die onvoorspelbaarheid is een van de dingen die een dergelijk toernooi zo leuk maken. In ieder geval zijn er een aantal grootmachten die zeker weten kans maken op de wereldtitel. Maar het biedt geen garantie! Wij zijn zeer benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *