Tegenwoordig zijn er duizenden soorten oefeningen die je kan doen om bijvoorbeeld lichaamsvet te verliezen, een betere conditie op te bouwen, buikspieren te kweken en ga zo maar door. Sommige oefeningen daarvan moeten eigenlijk standaard in je work-out zitten. Hiervoor kun je naar de sportschool gaan, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon thuis uitvoeren.

Oefening 1: Burpees

Burpees is een hele zware oefening waarbij je heel je lichaam gebruikt en ook veel calorieën verbruikt. Bij deze oefening spring je met gesterkte armen hoog in de luch, ga je door je hurken en zet je je handen voor je en spring je met twee voeten tegelijk naar achter zodat je in de plank houding komt. Daarna spring je weer met beide voeten naar je handen en weer omhoog met gestrekte armen.

Oefening 2: Push ups

Deze oefening kent iedereen wel, push ups. Echter is er een misvatting bij het doen van deze oefening, je traint namelijk niet alleen je armen, maar ook je borstspieren. Bij deze oefening is het van belang je lichaam recht te houden en het liefst vanaf je tenen.

Oefening 3: Squats

Een andere bekende oefening is squats, hierbij heb je een bal of alleen een muur nodig. Bij deze oefening moet je met voeten op schouderbreedte staan waarbij je met je knieën een hoek van negentig graden maakt tegen de muur. Span daarnaast je billen aan zodat je niet alleen je benen maar ook je billen traint.

Meer informatie of meer lezen over oefeningen die je kunt doen? Ga dan naar Sportspalace. Deze gym heeft een sportschool Nijmegen, in Doetinchem en Zutphen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *