Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Fysiek wordt je sterker, je gaat er beter uitzien, maar een van de grote voordelen is dat je je er ook daadwerkelijk beter door gaat voelen. Dit komt niet alleen doordat je het gevoel hebt er beter uit te zien, maar het sporten op zichzelf zorgt alleen al voor een betere mentale gezondheid. In dit artikel leggen we je alles uit over de voordelen van fitness voor je geestelijke gezondheid!

Vermindering van angst

Uit onderzoek blijkt dat sporten zorgt voor een vermindering van angst en depressieve gevoelens. Dit komt mede doordat je je beter over je lichaam gaat voelen en minder stress ervaart. Dit onderzoek is gedaan met een controlegroep. De groep die niet sporten hadden meer last van angst en depressieve gevoelens dan de groep die meerdere malen per week sporten.

Hoe begin je met sporten

Het beginnen met sporten is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vaak wordt er van tevoren gedacht dat het zorgt voor vermoeidheid en spierpijn. De eerste week zal dit ook zeker kloppen. Je spieren moeten wennen aan de nieuwe prikkels en dat zal leiden tot spierpijn. Als je met regelmaat naar de sportschool gaat, zullen je spieren eraan wennen en ook je lichaam went aan je nieuwe levensstijl. Je zal in plaats van energie verliezen, juist extra energie ervan gaan krijgen. Fysiek, maar ook mentaal!

Een goede aanrader om te beginnen met sporten is om jezelf te trakteren op nieuwe sportkleding. Uiteraard kost dit meestal wel wat en daarom raden we je deze kortingscode Adidas en promotiecode AvantiSport aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *