Of je nu een extreme sportliefhebber bent of gewoon af en toe gaat hardlopen, contactlenzen geven je de vrijheid om je te concentreren op jouw sport!

Lenzen geven je een helder zicht rondom zonder dat de frames van uw bril uw zicht beperken. Ze glijden niet van je neus wanneer je zweet of reflecties oppikt die je zicht verstoren. Ze worden niet verneveld of door de regen bespat en breken niet als iets per ongeluk je raakt of als je het laat vallen. Ze kunnen worden gedragen met maskers, helmen of elk ander type (sport)hoofddeksels. Je kunt dus absoluut contactlenzen dragen tijdens het sporten. In feite adviseren oogartsen contactlenzen omdat ze veiliger zijn. Niet alleen dat, maar een bril biedt geen perifeer zicht, dus het is gemakkelijk om een bal te missen die op je afkomt. Watersport is de enige uitzondering op de regel. Bij het spelen van een watersport, dien je geen contactlenzen te dragen. Wanneer jouw contactlenzen worden blootgesteld aan water van welke aard dan ook, riskeert je diverse infecties.

Je hebt verschillende soorten lenzen: nachtlenzen, daglenzen en maandlenzen. Maandlenzen kunnen zowel zachte als harde lenzen zijn en nachtlenzen zijn altijd harde lenzen. Daglenzen kunnen ook verschillen.

Zachte contactlenzen zijn extreem comfortabel en gemakkelijk aan te brengen. Dit type contactlens blijft op zijn plaats en is gemakkelijker aan te passen dan harde contactlenzen. Zachte contactlenzen zijn gemaakt van een flexibel plastic dat wordt gecombineerd met water om zuurstof door de contactlens en naar het hoornvlies te laten stromen. Dit verhoogt het comfort en helpt de gezondheid van het oog te behouden.

Harde contactlenzen zijn de tweede optie voor contactlenzen die beschikbaar zijn. Deze lenzen hebben een lange weg afgelegd sinds de jaren 1970. Harde contactlenzen zijn tegenwoordig harde gasdoorlatende lenzen die zorgen voor meer flexibiliteit en zuurstof om door de lens naar het hoornvlies te gaan, terwijl ze toch hun vorm behouden op het oog. Het is bekend dat starre gasdoorlatende contacten helpen bij de ontwikkeling van bijziendheid bij jonge volwassenen en dragers van contactlenzen voor volwassenen. Bovendien zijn deze contactlenzen extreem duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, hanteren en dragen. Ze bieden een helder, helder beeld en kunnen het meeste astigmatisme (cilinder) corrigeren.

Lenzen kopen kan bij diverse leveranciers. Online of in de winkel. Lenzen online bestellen is gemakkelijk als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan of er zit geen winkel bij je in de buurt. Vaak worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht, gezien er aan lenzen al een flink prijskaartje hangt of kan hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *