Elk jaar besluiten we weer om goede voornemens te zetten voor het komende jaar, maar nu al ruim een maand in 2019 en de sportschool nog niet eens binnengelopen? Veel mensen houden zich niet aan de goede voornemens die ze hadden. Ben je ook iemand die zich niet aan zijn goeie voornemens houdt? Dan heeft Sportschool Amsterdam Zuid de tip voor jou; zet SMART doelen!

Doelen stellen?

Bijna iedereen snapt wel wat ze moeten doen om hun overtollige vet kwijt te raken, maar er is een groot verschil in weten wat je moet doen en doen wat je weet. Wanneer je doelen stelt voor jezelf zorg je ervoor dat je dingen die je weet sneller omzet in daden. Door SMART doelen te stellen zorgt je onderbewustzijn dat je actie onderneemt. Sportschool Amsterdam Zuid tipt aan om deze doelstellingen SMART te maken.

Zet je doelen SMART

Door je doelen SMART te maken zorg je voor concreetheid. Maar waar staan de letters SMART eigenlijk voor?

De S staat voor specifiek. Wees duidelijk voor jezelf wat je exact als eindresultaat wilt hebben.

De M staat voor meetbaar. Het is belangrijk dat je doelen te meten zijn, zodat je kan zien wat je daadwerkelijk hebt bereikt.

De A is voor ambitieus. Zet een doel waar je al van weet dat het moeite zal kosten om te bereiken. Jezelf uitdagen zorgt voor extra motivatie!

De R is voor realistisch. Je doelen moeten niet te makkelijk zijn, maar wel haalbaar zijn. Als je van tevoren al weet dat het niet realistisch is om te halen, daalt je motivatie al snel.

De T is voor tijdsgebonden. Zorg dat je de doelen voor een bepaalde tijd gelden. Zo werk je gericht naar een doel toe binnen een bepaalde tijd. Hierna kan je weer nieuwe doelstellingen voor jezelf zetten.

Dus ben jij ook nog niet begonnen aan je goeie voornemens, maar wil je wel echt wat doen om je vetjes weg te trainen? Zet je eigen doelstellingen en begin bij trainen bij Sportschool Amstelveen of een van de vele andere sportscholen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *