De populariteit van Mixed Martial Arts (MMA)

Veel mensen vragen zich af, wat is nou precies MMA? MMA is één van de snelst groeiende sporten van de wereld is Mixed Martial Arts. In de Verenigde Staten en Japan is de vechtsport niet meer weg te denken uit de entertainment voor mannen. Niet voor niets zijn de topvechters in deze tak van sport zeer populair. De vechtsport bestaat pas sinds kort maar heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de laatste paar jaren. MMA wordt gezien als gewelddadige sport waarin tegenstanders elkaar afmaten zonder respect en regels, maar niet is minder waar. De naam Mixed Martial Arts geeft al aan dat de sport is ontstaan uit het combineren van verschillende sporten zoals worstelen, kickboksen, judo, karate en Jiu Jitsu.

 

Ondanks er veel is toegestaan in deze sport is gelden er toch regels. Zo mag je geen trappen of stoten uitdelen naar het achterhoofd, de keel en de ruggegraat. Verder gelden de normale regels zoals geen aanvallen ‘onder de gordel’, niet bijten en haren trekken etc.

 

Hoe eindigt het gevecht

Er zijn soms misverstanden over de regels van de sport. Velen denken dat alles mag, maar klopt helemaal niet. Anders zou het geen sport genoemd kunnen worden.

 

-Knock-out (KO): als een vechter het bewustzijn verliest door een stoot of trap, verliest hij de partij.

 

-Technische Knockout (TKO): als een vechter niet meer in staat is om zich intelligent te verdedigen, kan een scheidsrechter beslissen de partij te stoppen. Dit kan ook in samenspraak of op advies van de ringdokter, die besluit dat een vechter teveel schade heeft opgelopen.

 

-Submissie: Als een vechter tijdens het gevecht afklopt of verbaal opgeeft, verliest hij via submissie. Meestal komt dit door een arm- of beenklem of verwurging.

 

–Besluit: Als er na drie of vijf ronden nog geen winnaar is, gaat het gevecht naar de jury. Drie juryleden geven hun oordeel en de vechter met de meeste juryleden achter zich, wint de partij.

 

Lees nog meer over MMA bij mannen nieuws.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *