Veel mensen houden van hardlopen en toevallig kan je hardlopen doen voor het goede doel. Stichtingen zoals de Cliniclowns, Warchild en Kika organiseren sponsorlopen, zodat mensen kunnen rennen en geld kunnen ophalen voor het goede doel. Om je vriend of vriendin, nicht of neef te steunen tijdens zo een sponsorloop is het mogelijk om een extra zetje te geven door tshirts te laten bedrukken! Hiermee kan je je steun betuigen en is het een leuke souvenir of herinnering aan een leuke dag.

 

Hoe bedruk je Tshirts

Je hebt verschillende technieken om tshirts te bedrukken. We bekijken ze hier allemaal, zodat we erachter kunnen komen wat het beste bedrukte tshirt is voor een sponsorloop!

Flex druk

Met een flex druk wordt verstaan dat we een druktechniek toepassen waar het gewenste dat bedrukt moet worden wordt uitgesneden in folie met een snijmachine. Hierna wordt het door middel van een hittepers op het shirt gedrukt. Met de Flex druk methode gaat de druk langer mee vanwege de hoge kwaliteit druktechniek.

Full-colour druk

Een full-colour druk is een druktechniek waarbij je het gewenste dat gedrukt moet worden in kleur drukt. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het afdrukken van foto’s of afbeeldingen. Wat de full-colour druk anders doet dan de flexdruk is dat de print eerst op het folie wordt gedrukt. Dan wordt het pas uitgesneden om vervolgens zoals de flex druk wordt afgemaakt.

Sublimatie

Bij een sublimatie druktechniek komt er iets geheel anders aan te pas. De inkt wordt namelijk echt in het textiel gedrukt. Dat is anders als de twee bovenstaande waar er een print wordt geperst. Voor de sublimatie druktechniek is alleen wit of lichtgekleurd textiel nodig dat van polyester moet zijn.

Het shirt voor de sponsporloop

Je kan voor je sponsorloop dus van elke druktechniek kiezen die er bovenstaand wordt genoemd. Het belangrijkst waar je naar moet kijken is het materiaal. Het kan namelijk misschien fijner zijn om in katoen hard te lopen dan in polyester! Ieder zijn eigen ding!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *