fiets-snel-voordelen

Door op de fiets naar werk te gaan kom je fit op je werk en kun je ook je hoofd weer leegmaken aan het einde van een drukke dag. Er zijn ontzettend veel redenen om de fiets naar werk te pakken. Hieronder noemen we er 7!

Wakker worden

Een kopje koffie is één middel om wakker te worden in de ochtend, maar het is nog veel gezonder om je lichaam eerst de kans te geven om zelfstandig (zonder koffie) wakker te worden. In beweging te komen is dan een andere manier om op gang te komen. Daarna kun je altijd nog een kop koffie pakken en zul je merken dat de energieboost die je daarvan krijgt nog veel beter is.

Goed voor het milieu

De fiets pakken kost bijna niets voor het milieu, alleen de productie van de onderdelen zal het milieu enigszins belasten, maar in vergelijking met andere vervoersmiddelen is dat te verwaarlozen.

Vervoerskosten besparen

Ja, er zijn aanschaf- en onderhoudskosten verbonden aan een fiets, maar die zijn insignificant ten opzichte van kosten van motorvoertuigen en het openbaar vervoer.

Reistijd

De afstand van je huis tot je baan moet natuurlijk wel redelijk zijn om te fietsen, maar vooral in steden biedt de tweewieler een uitkomst. Je hebt namelijk niet te maken met file en dat scheelt ook nog een hoop frustratie.

Beweging

Het is gezond om minimaal 30 minuten per dag in beweging te zijn, maar dit kan lastig zijn doordeweeks. Je hebt immers al genoeg te doen en als je dan ook nog een paar avonden in de week kwijt bent aan sporten, blijft er weinig vrije tijd over. Als je je fiets naar werk pakt, gebruik je de tijd die je anders had verspild aan een andere manier van reizen. Dit is dus een slimme sportgewoonte, waarmee je je tijd optimaal benut.

Mindfulness

Door bewust te zijn van je houding en ademhaling, pluk je nog meer de vruchten van het fietsen naar werk. Adem diep in en uit op een natuurlijke manier, zorg dat je rug en schouders recht zijn en focus op dingen die ertoe doen. Zo kun je je beter concentreren tijdens werk, je energie efficiënter gebruiken en houd je aan het einde van je dag nog energie over. Ook op de terugweg naar huis, kun je de dag nog even rustig evalueren en afsluiten. Dit levert dus niet alleen een voordeel tijdens werk of de woon-werkroute, maar het zorgt ervoor dat je daarnaast ook energie overhoudt.

Opkomst van de elektrische fiets

De opkomst van de elektrische fiets maakt het gemakkelijker om te profiteren van de bovenstaande punten. De elektrische fiets is nog steeds vrij duurzaam en je beweegt. Elektrische fietsen zijn duurder dan reguliere fietsen, maar ze besparen je wel tijd.

Nu je alle voordelen van fietsen naar werk hebt gelezen, kun je bijna niet meer anders, dus pak je fiets uit de schuur en (her)ontdek hoe fijn het is! Ben je toe aan een nieuwe fiets? Ga dan naar Fietsenwinkel Utrecht. Deze winkel heeft een groot aanbod aan fietsen, bijvoorbeeld Cannondale fietsen. Je kunt hier testritjes maken en de fiets uitkiezen, waarmee jij het gelukkigste op weg naar werk kunt gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *