Volgens recent onderzoek lijden 30% tot 50% van alle Amerikanen onder slapeloosheid, en ongeveer 10% lijdt aan chronische slapeloosheid. In dit artikel zal de auteur enkele van de veel gestelde vragen over slapeloosheid beantwoorden.

 

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid is een toestand waarbij je moeilijkheden hebt om in slaap te vallen, of in slaap te blijven. Sommige mensen met slapeloosheid kunnen snel en gemakkelijk in slaap vallen, maar worden te vroeg wakker. Andere mensen hebben slechts moeilijkheden met inslaap vallen, of ze hebben problemen met zowel in slaap vallen als in slaap blijven. Het resultaat is slechte kwaliteit slaap, zodat je niet uitgerust bent wanneer je wakker wordt.

 

Hoe wordt slapeloosheid in het algemeen gedefinieerd?

Slapeloosheid wordt meestal gedefinieerd op basis van de duur van de symptomen. Symptomen die minder dan een week aanhouden wordt gedefinieerd als overgaande slapeloosheid, symptomen die tussen een week en drie weken aanhouden wordt ook wel als korte termijn slapeloosheid gedefinieerd. En symptomen die langer als drie weken aanhouden worden meestal gedefinieerd als chronische slapeloosheid.

 

Wat zijn de hoofdoorzaken van slapeloosheid?

De oorzaken van overgaande en korte termijn slapeloosheid zijn vergelijkbaar. Deze zijn: een plotselinge verandering van slaap omgeving, jet lag, geluid, ontwenningsverschijnselen en ongemakkelijke slaapomgeving. De hoofdoorzaken van chronische slapeloosheid zijn meestal gerelateerd aan een mentale of lichamelijke conditie. Mentale oorzaken van slapeloosheid betekent dat mensen negatieve emoties hebben, en lichamelijke oorzaken van slapeloosheid kan betekenen dat je pijn hebt in je lichaam.

Welke mensen hebben een hoog risico voor slapeloosheid?

Mensen die veel reizen, zwangere vrouwen, drugsgebruikers, alcoholisten en mensen met bepaalde medische condities.

Wat zijn effectieve behandelingen van slapeloosheid?

Behandelingen van overgaande en korte termijn slapeloosheid zijn eenvoudige verbeteringen van de slaapomgeving of andere traditionele medicijnen zoals een warm bad, warm melk, en ontspanning. Chronische slapeloosheid kan een opinie van de arts vergen, en bepaalde slaappillen in overeenstemming met de specifieke oorzaak van de slapeloosheid.

Is er een manier om slapeloosheid te voorkomen?

Om een gezonder leven te leiden en om meer van het leven te genieten, moet je je best doen om goede slaapgewoontes te ontwikkelen; dit betekent dat je vroeg naar bed gaat op een vaste tijd en vroeg opstaat de volgende morgen. Om goed te kunnen slapen, moet je er ook voor zorgen dat je slaapomgeving comfortabel is, wat betekent dat je licht, geluid en hoge dan wel lage temperaturen moet vermijden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *