Wij Nederlanders fietsen wat af. Er is geen land ter wereld met betere fiets faciliteiten dan ons eigen land. Ik was laatst op vakantie in Spanje, en het bleek maar weer dat in andere landen fietspaden een smalle strook is op een autoweg of gewoonweg niet overal beschikbaar. Dat is vervelend als je veel wilt fietsen, om te genieten van de natuur maar ook om in shape te blijven. Enfin, dit artikel gaat niet over de slechte fiets faciliteiten van andere landen. Maar we moeten ons in Nederland gelukkig prijzen met de vele goede fietspaden die we hebben en daar veelvuldig gebruik van maken.

Echter voor sommige mensen is het zo, dat zij door ouderdom minder makkelijk kunnen fietsen. Weer andere mensen hebben gewoon een ontzettende hekel aan tegen wind fietsen. Weer andere mensen zijn op het moment niet in de beste vorm van hun leven maar willen wel mee fietsen met een groep. Voor al die situaties is er reeds een oplossing namelijk de e-bike. De elektrische fiets kan je die steun geven die je nodig hebt. Het is niet voor niets dat de e-bike zo populair is onder vijftig plussers. Het stelt hun in staat om weer te fietsen, zonder te veel inspanning te hoeven leveren. Is het slecht weer buiten en staat er een harde tegenwind? Dat is niet langer een excuus om thuis te blijven. Kun je niet meer bijbenen met je wielrenners groepje? Ook geen probleem, pak de e-bike en je kunt weer op volle snelheid meedoen.

Het enige obstakel met de e-bike is voor velen het prijspunt. E-bikes zijn nog enigszins aan de prijs over het algemeen. Voor mensen met een beperkt budget is dit een probleem. Gelukkig zijn er een aantal partijen die stunten met prijzen, waaronder fastfuriousscooters.nl. Een andere optie is een e-bike leasen. Hierbij betaald men een laag bedrag per maand, maar kan men nu al gebruik maken van de e-bike. Qua merken zouden we voornamelijk Puch aanbevelen. Dit is een kwalitatief merk, dat lang mee zal gaan. Goede levensduur van de accu tevens. En dit alles voor een scherpe prijs. E-bikes specifiek van het Puch merk zijn zichtbaar op deze webpagina. Er zijn ook speciale type e-bikes. Zo zijn er transportfietsen indien je doorgaans veel lading meeneemt. Of speciale moederfietsen, voor juist… moeders. Maar ook niet moeders kunnen veel nut ondervinden aan een moeder e-bike natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *