Wil je hard aan de slag om je lichaam in vorm te krijgen maar lukt het zelf met een regelmatige work out niet? Mogelijk wordt het dan tijd om te kijken naar hulp van een personal trainer. Bij www.personaltrainerdelft.nl konden wij terecht met onze vraag: “Welke tips geef je als personal trainer het vaakst mee aan mensen die naar de sportschool gaan?” Lees in dit artikel de 4 tips die ze geven.

1. Je kunt niet alleen cardio doen

Wandelen, hardlopen, fietsen en andere activiteiten hebben tal van voordelen: het verbranden van calorieën, het verbeteren van je humeur en het beschermen van je cardiovasculaire systeem. Maar als het gaat om gewichtsverlies, moet je ook naar de andere kant van de sportschool gaan. Waar de gewichten zich bevinden. Net als cardio verbrandt krachttraining calorieën terwijl je het doet, maar tillen komt ook met voordelen die veel langer effectief zijn. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je stofwisseling is in rust. Dit betekent dat je meer vet verbrandt, zelfs wanneer je gewoon op de bank zit. Sterker nog, sterke spieren bevorderen een goede vorm tijdens je hardloop-, wandel- of sportles. Sterkere spieren beschermen je ook tegen blessures en je profiteert meer van intense trainingen.

2. Zwaardere gewichten leiden tot grotere resultaten

Functionele lichaamsgewichtbewegingen zoals push-ups, squats en lunges maken alledaagse activiteiten zoals het dragen van boodschappen of traplopen eenvoudiger. Gebruik maken van zwaardere gewichten – die je alleen voor 8 tot 15 herhalingen kunt tillen – kan je lichaam stimuleren om echt in vorm te raken. Maak je geen zorgen over het moeten bulken. Tenzij je uren doorbrengt in de sportschool en enorme hoeveelheden eiwitten verbrandt, gebeurt het gewoon niet. Sterker nog, weerstandstraining “krimpt” in essentie je lichaam, verstrakt en verstevigt je op de juiste plaatsen. Je kleding past losser en je ziet er slanker uit, nog voordat het nummer op de schaal is gezakt.

3. De beste workouts kunnen je voedingsroutine niet verslaan

Je zult je eetgewoontes moeten veranderen om in de eerste plaats significante veranderingen in je lichaam te zien. “Zelfs als je alles goed doet in de sportschool, als je niet eet om je training te optimaliseren, zul je nooit het gewenste resultaat krijgen.” Begin met kleine veranderingen: één pak minder suiker in je koffie, een sla als lunch, houd dat twee weken vol en kies dan nog twee kleine verbeteringen.Uiteindelijk zal je een voedzaam en duurzaam dieet opbouwen.

4. Maar een toevoeging kan beter zijn dan aftrekken.

Hoewel je moet letten op wat je eet, werken obsessieve of bijna verhongerde diëten op de lange termijn niet. Het snijden van te veel calorieën breekt de spieren af ​​die je zo hard aan het opbouwen bent. In eerste instantie kun je wat kilo’s kwijtraken door maaltijden over te slaan of hele voedselgroepen te elimineren, maar zodra je terugkeert naar een normaal voedingsplan, zorgt je uitgeputte lichaam en vertraagde stofwisseling voor overmatige gewichtstoename.

Heb je naast deze tips meer advies nodig? Uiteraad kun je ook persoonlijke begeleiding ontvangen voor fitness in Delft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *