Goed uitgerust op reis

Om goed voorbereid op reis te gaan is het belangerijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Naast een goede conditie heb je bijvoorbeeld ook stevige wandelschoenen nodig. Goede wandelschoenen kopen zorgt meteen al voor het voorkomen van enige blessures en ongemakken. Om ervoor te zorgen dat je lichaam een goede positie in neemt tijdens het wandelen, terwijl je allerlei zware spullen meesjouwt, zijn ondersteunende backpacks zeker een aanrader.

In topvorm zijn

Omdat backpacken vrij zwaar kan zijn is een sterk lichaam een vereiste. Deze kracht kun je opbouwen door krachtoefeningen uit te voeren. Dit bestaat voornamelijk uit gewichtheffen, opdrukken en sit-ups. Ook je uithoudingsvermogen is belangrijk voor een tocht.

Sterkere armen

Op verschillende manieren kun je gewichtheffen beoefenen. Het belangrijkste bij gewichtheffen is dat je jezelf niet overbelast. Ga daarom naar een erkende sportschool om te trainen. Wanneer je deze oefeningen verkeerd uitvoert kan het gebeuren dat je zware en blijvende schade toebrengt aan je lichaam.

Je armen versterk je door simpele opdrukoefeningen te doen. Ga op de grond liggen met je buik op de grond. Zet je handen net onder je schouders op de grond en druk jezelf een stukje omhoog terwijl je lichaam gestrekt blijft. Zak weer door je ellebogen en begin opnieuw. Het is beter voor zowel je lichaam als de effectiviteit om vaak langzaam om te drukken dan snel een paar keer omhoog te komen.

Buikspieren

Voor het versterken van je buik ga je op je rug op de grond liggen, handen naast je hoofd en je benen licht gebogen met de voeten op de grond. Kom nu een stukje omhoog met je hoofd, net genoeg om de spieren in je buik aan te spannen. Ga weer terug en begin opnieuw. Let er op dat je niet met je handen je hoofd omhoog tilt of je in plaats van je buikspieren je rugspieren gebruikt!

Een andere oefening om je buikspieren te versterken gaat als volgt: liggend op je rug maak je met je benen in de lucht scharende bewegingen. Dit doe je door je benen beide omhoog te brengen in een hoek van tussen de 45 en 90 graden. Doe nu je voeten uit elkaar en weer tegen elkaar en herhaal dit enkele malen. Ook bij deze oefening geldt dat je moet opletten dat je je buikspieren traint en niet je rugspieren beschadigt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *