Witte shirts voor heren zijn de basisshirts voor iedere sport outfit. Natuurlijk kun je met een katoenen shirt in de buitenlucht trainen maar het is wel zo fijn om beschermd te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Witte shirts voor sport- of hardlooptrainingen zorgen ervoor dat zweet snel van de huid wordt weggevoerd zodat jouw lichaam koel en droog blijft tijdens intensieve trainingen en runs. Daarnaast houden witte shirts je lichaamstemperatuur op peil tijdens koudere dagen. Witte shirts voor de sport combineer je natuurlijk met een short of trainingsbroek.

De geschiedenis van het shirt

Waar komt het shirt precies vandaan? De informatie hierover is niet eenduidig. Waarschijnlijk werd het shirt rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten dit praktische en comfortabele katoenen T-shirt als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerde het T-shirt in Amerika. In het begin was het T-shirt een teken van rebels gedrag.

Witte was witter maken

Soms kijk je naar een wit shirt en stoort het je enorm, hij is niet geel, niet grauw, maar ook alles behalve wit. Kort gezegd heeft de witte kleur een boost nodig. Om je witte shirt witter te maken zijn er een aantal dingen die je vast wel in huis hebt:

  1. Een oeroude tip: voeg een half kopje zuiveringszout of soda toe aan de witte was, en je shirts stralen je weer tegemoet.
  2. Breng water met wat schijfjes citroen aan de kook, zet het vuur uit en week je shirt er in.
  3. Los wat aspirine op in heet water en week je witte shirt hier een nachtje in.
  4. Een heksenbrouwseltje van een tube tandpasta, een half kopje zuiveringszout, een kwart kopje zout en 500 ml witte azijn schijnt ook wonderen te doen. Week je witte shirt 3 tot 4 uur in dit mengsel en spoel uit met koud water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *