Alles goed kunnen zien is erg belangrijk. Maar tijdens het sporten is dat wel eens lastig als je een bril draagt. Met contactlenzen kun je onbezorgd sporten en weet je zeker dat je alles goed kunt zien. In deze blog lees je over de vele voordelen van het dragen van lenzen tijdens het sporten.

Het vergroot je blikveld

Beoefen je een balsport zoals voetbal of handbal? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je moet kunnen zien wat er om je heen gebeurt. Bij het dragen van een bril zit vaak het montuur in de weg. Daarom zou je kunnen overwegen om contactlenzen te dragen. De lenzen zorgen ervoor dat je blikveld wordt vergroot. Hierdoor kun je veel beter inschatten waar de bal en je medespelers zich bevinden.

Sporten door weer en wind

Voor veel buitensporters is dit waarschijnlijk herkenbaar: een beslagen bril. Of regendruppels op je bril, waardoor je veel minder goed zicht hebt. Wil je weer gewoon kunnen hardlopen, wielrennen of mountainbiken, zonder dat je last hebt van de regen, sneeuw of hagel? Dan zijn lenzen echt een uitkomst voor jou. Heb je na het sporten last van droge ogen? Maak dan gebruik van oogdruppels.

Onbezorgd bewegen

Het voordeel van lenzen is dat ze altijd goed blijven zitten. Hierdoor maakt het niet meer uit of je nu fanatiek aan het opdrukken bent of een handstad maakt. Het gedoe met een bril die telkens van je neus afglijdt of nog erger op de grond valt is daarmee verledentijd.

Handig onder een helm, skibril of zwembril

Een helm in combinatie met een bril kan behoorlijk irriteren. Daarom kun je beter lenzen dragen. Ook zijn lenzen en een ski- of zwembril de perfecte combinatie. Zwemmen en lenzen? Ja hoor, dat kan prima. Wel adviseren we je om daglenzen te dragen. Dit omdat je toch water in je ogen kunt krijgen. In het water kunnen soms bacteriën of andere chemicaliën zitten. Om te voorkomen dat dit in je ogen blijft zitten kun je beter voor daglenzen kiezen.

Daglenzen voor het sporten

Draag je normaal gesproken altijd een bril? Maar wil je graag tijdens het sporten lenzen dragen? Dan zijn daglenzen een uitkomst. Deze lenzen draag je maximaal één dag en daarna kun je ze gewoon weggooien. Hierdoor heb je ook geen gedoe met het reinigen van je lenzen. Ideaal toch? Lenzen bestellen doe je bovendien eenvoudig online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *